0721 901 933
antonela@pantea.ro

Ramona Novak – psihoterapeut integrativ

Despre mine

Sunt membru al Colegiului Psihologilor din Romania, cu atestat de psihoterapeut in Psihoterapie Integrativa. In cei 8 ani de studiu in domeniul psihologiei si 18 in lucrul cu oamenii, am inteles ca universul interior al unui om este o retea delicata de experiente, nevoi si emotii si ca orice persoana isi doreste sa se simta ascultata si inteleasa. Oricare ar fi motivul pentru care apelezi la psihoterapie, garantez confidentialitatea. Metodele de abordare sunt flexibile, centrate pe persoana. In orice moment ai fi in prezent, acela este punctul de plecare.

Cand sa apelezi la psihoterapie?

Sunt momente in viata, in care fiecare dintre noi se confrunta cu stari de tristete, confuzie, suferinta, momente in care lucrurile par ca nu se mai ÔÇŁaseazaÔÇŁ asa cum ne-am dori, in care ne zbatem sa ne mentinem ÔÇŁpe linia de plutireÔÇŁ, sa pastram relatiile importante din viata noastra…. Sau, poate, ai dureri fizice carora nu li s-a gasit o cauza organica… Simti ca esti blocat intr-un context care nu ti se potriveste… Ingrijorarea si stresul pun stapanire pe tine, nu te lasa sa te relaxezi, iar noptile se umplu de intrebari ce par fara raspuns…

Raspunsurile se afla in noi, iar descoperirea lor e o calatorie catre sine, in care nu e nevoie sa fii singur. Ca psihoterapeut, pot fi ghidul tau. Un ghid care nu judeca, nu eticheteaza si care abordeaza fiecare persoana tinand cont de unicitatea sa.

Ce inseamna psihoterapia si care sunt beneficiile?

Psihoterapia te ajuta sa ai o viziune mai clara a evenimentelor, a starilor pe care le experimentezi. Iti ofera o alta perspectiva asupra situatiilor dificile cu care te onfrunti. Psihoterapia te poate invata un nou mod de raportare la realitate, apeland la resursele care se gasesc in interiorul sau. Psihoterapia este o calatorie catre sine, ce are ca scop (re)gasirea propriei autenticitati, (re)descoperirea increderii in sine si dezvaluirea puterii interioare.

Calatoria incepe cu primul pas: a sta impreuna, intr-un spatiu securizant si a vorbi despre ceea ce te framanta, a explora impreuna cauzele prime ale emotiilor si nevoilor, intr-o perioada de timp care iti apartine.

Alegerea unui terapeut este asemanatoare cu alegerea unui tovaras de drum. E necesar sa rezonezi cu terapeutul, sa existe incredere reciproca, sa te simti acceptat asa cum esti, in fiecare moment. Cunoscand acest lucru, iti propun o prima intalnire gratuita, de 20 minute, online sau la cabinet.

Program─âri la 0773815568.
ramona_psiho@yahoo.com