0721 901 933
antonela@pantea.ro

Workshop – Curățarea interioară de toamnă a corpului

Pentru a ne asigura sănătatea și buna funcționare a organismului ca un întreg, curățarea sistemelor de organe în mod regulat este foarte importantă.

Toamna vine cu o energie nouă și cu o schimbare a temperaturii. Această perioadă este considerată încă din timpurile antice ca o perioadă potrivită pentru curățarea și purificarea corpului, pentru eliberarea toxinelor din sistem, în așa fel încât să susținem rezistența organismului pentru lunile mai reci care urmează și pentru promovarea unei sănătăți bune.

A venit momentul pentru o nouă ediție a acestui workshop, unde învățăm tehnicile de purificare a corpului provenite din sistemul Hatha Yoga și din Ayurveda (care este medicina indiană și înseamnă ”știința vieții”), tehnici și unelte pe care eu le folosesc în viața mea de mai mulți ani. Le-am introdus treptat și m-au ajutat în mare măsură (cred eu) să mă vindec de mai multe afecțiuni.

De obicei asociem perioada de detoxifiere a organismului cu venirea primăverii, pentru că atunci avem nevoie să reparăm puțin din efectele pe care le are asupra corpului nostru sezonul sărbătorilor și alimentația lunilor de iarnă care ne obosește sistemul digestiv și mai ales ficatul. Însă, o curățare de toamnă este la fel de necesară și importantă, pentru că ne asigurăm că întâmpinăm anotimpul rece cu o imunitate bună și claritate a minții.

Beneficiile unei curățenii de toamnă includ – reducerea inflamațiilor, ajutor în probleme respiratorii, odihnirea digestiei, reducerea balonărilor, alcalinizarea corpului. Stimularea imunității acum ne aduce o rezistență mai bună în fața răcelilor pe parcursul lunilor de iarnă.

În tradiția yoga, tehnicile de curățare sunt cunoscute sub numele de Shuddhi Kriyas sau Shatkarma.
Shatkarma este un cuvânt sanskrit format din Shat & Karma.
Shat înseamnă ”șase” și karma înseamnă ”acțiune pentru a obține un rezultat dorit”.
Sunt 6 metode principale folosite în Hatha Yoga pentru curățarea și purificarea organelor interne:
𝗗𝗵𝗮𝘂𝘁𝗶, 𝗕𝗮𝘀𝘁𝗶, 𝗡𝗲𝘁𝗶, 𝗧𝗿𝗮𝘁𝗮𝗸𝗮, 𝗡𝗮𝘂𝗹𝗶 și 𝗞𝗮𝗽𝗮𝗹𝗮𝗯𝗵𝗮𝘁𝗶.

𝗗𝗵𝗮𝘂𝘁𝗶 – curățarea și purificarea sistemului digestiv;
𝗕𝗮𝘀𝘁𝗶 – curățarea colonului;
𝗡𝗲𝘁𝗶 – curățarea nasului și a căilor respiratorii superioare;
𝗧𝗿𝗮𝘁𝗮𝗸𝗮 – curățarea ochilor;
𝗡𝗮𝘂𝗹𝗶 – purifică sistemul digestiv și susține sănătatea generală a corpului;
𝗞𝗮𝗽𝗮𝗹𝗮𝗯𝗵𝗮𝘁𝗶 – curățarea creierului și a minții.

Vom discuta despre fiecare în parte, le vom învăța și în măsura în care este posibil, le vom practica și exersa.

Recomandări pentru practică:

• Oricare din cele 6 tehnici de purificare necesită cunoștințe teoretice și practice. De aceea, la început se fac împreună cu un instructor de yoga priceput;
• Nu sunt practici ce se fac în fiecare zi. Unele dintre ele se fac săptămânal, lunar, iar unele și mai rar, în funcție de cât de bine funcționează sistemul organelor interne;
• Femeile însărcinate nu practică aceste tehnici.
• Shuddhi Kriyas sunt tehnici puternice pentru organele interne. Este recomandat să se ușureze dieta (vegetariană, fără alimente grase sau prăjite) înainte de a practica Shatkarma, pentru a nu suprasolicita organele interne;
• Se păstrează calmul și răbdarea în practică. Pentru a stăpâni bine tehnicile, este necesar să se practice cu răbdare, fără grabă pentru a nu răni organele interne.

? Evenimentul are loc în Arad, la Sattva Yoga Center
? Data: 30.09.2023
⏰ Orele: 09:30-13:00
☘️ Prețul de participare: 100 lei
?‍♀️ Numar de locuri: 20
✨ Trainer: Antonela Pantea, Instructor de Yoga Certificat Yoga Alliance E-RYT 500, specializare pe hatha yoga și terapie yoga.

‼️ ATENȚIE ‼️
Să nu se mănânce înainte de eveniment. Vom avea o pauză de gustare în jurul orei 11:00.

🍁 Te aștept cu bucurie și iubire,
𝘈𝘯𝘵𝘰

  • Date & Ticket
  • Attendee Info
  • Payment
  • Complete
inscriere
loc
Available Locuri: 8
The inscriere ticket is sold out. You can try another ticket or another date.
Total: 0

Date

30.09.2023

Time

09:30 - 13:00
Anto

Instructor

Anto
Phone
0721 901 933
Email
antonela@pantea.ro
Website
https://yogacuanto.ro
Rezervare