0721 901 933
antonela@pantea.ro

[LU 19:30] Hatha Yoga pentru spate

Pentru spate sănătos

ardha matsyendrasana

O practică yoga regulată vine cu o gamă largă de efecte pozitive asupra sănătății și mulți oameni sunt atrași înspre yoga în căutarea unei metode de îmbunătățire a sănătății, în special asupra condiției musculoscheletale. Aspectul fizic al practicii – yoga asana – implică efectuarea unei varietăți de posturi (statice și dinamice) ce duce la un nivel mai bun de flexibilitate și întărire.

În mod sigur acest lucru este de o valoare însemnată pentru corpul fizic, mai ales pentru coloană. În timpul practicării asanelor, cu atenție și conștientizare, toate părțile corpului sunt implicate și se susțin una pe cealaltă. Mușchii spatelui oferă suport coloanei și țesuturilor conjunctive, lucrează împreună cu mușchii abdominali și mușchii mijlocului, creând un sistem funcțional integrat și eficient și formând tipare de mișcare îmbunătățite.

Dacă luăm în considerare complexitatea coloanei, înțelegem că orice formă de mișcare și practică yoga trebuie să pună accent pe toate elementele care susțin sănătatea spatelui.

Un spate sănătos ne permite să fim mai activi și mai sociabili, ne crește încrederea în sine. La nivel spiritual, este un semn că suntem echilibrați, stabili, stăpâni pe noi înșine. Când apar durerile la nivelul spatelui, coloana devine instabilă și acest lucru are un efect uriaș asupra sănătății noastre fizice și emoționale. Așadar, să ne menținem spatele sănătos este esențial pentru starea noastră de bine în general.

Cea mai eficientă metodă să ne menținem spatele sănătos este să ne formăm obiceiuri de mișcare sănătoase și echilibrate. Acest lucru se poate obține printr-o practică yoga care include elongații, flexii înspre înainte și lateral, extensii, rotiri ale coloanei și de asemenea posturi de întărire a mușchilor spatelui, a trunchiului și țesuturilor conjunctive din jur.

Toate aceste mișcări sunt mișcări naturale ale coloanei, însă în zilele noastre este ușor să facem prea mult din unele și prea puțin din altele, ceea ce duce la dezechilibre la nivel fizic.

La clasele de Yoga pentru un spate sănătos:

  • facem toate mișcările necesare pentru a menține coloana flexibilă, puternică și energizată;
  • ne corectăm postura corporală;
  • întărim mușchii spatelui și mușchii mijlocului, care susțin postura corectă;
  • eliberăm tensiunile adunate la nivelul spatelui;
  • ne relaxăm.

Clasa cu nivel de intensitate scăzut – pentru toate nivelurile de practică.

Vezi aici tarifele claselor de yoga cu Anto.

  • 1Select Ticket
  • 2Attendees
  • 3Payment
  • 4Confirmation
inscriere
loc
Available Locuri: 18
The "inscriere" ticket is sold out. You can try another ticket or another date.
Total: 0

Date

26.02.2024

Time

19:30 - 20:30
Categorii

Instructor

Anto
Anto
Phone
0721 901 933
Email
antonela@pantea.ro
Website
https://yogacuanto.ro
Rezervare